Het belang van een goede reisverzekering
ANWB publiceerde eerder deze maand een artikel waarbij het belang van een reisverzekering duidelijk naar voren kwam: ziek worden op vakantie en acuut hulp nodig. Kostenplaatje?€ 800.000. Veel jongeren gaan naar het buitenland, maar over mogelijke problemen wordt door en groot deel maar weinig nagedacht. Een Nederlandse vrouw van 18 jaar kreeg te maken met hersenvliesontsteking tijdens haar reis in de Cariben. De medici ter plekke konden haar niet opereren, waardoor ze moet spoed met een helikopter van de ambulance werd gevlogen naar de Verenigde Staten. Ze raakte een aantal ledematen, waaronder tenen en vingers kwijt, maar wist het gelukkig te overleven. Een ander geluk bij dit tragische ongeluk is dat ze een goede reisverzekering had afgesloten. had dit niet het geval geweest, dan was ze haar hele leven waarschijnlijk bezig geweest met het terugbetalen van de kosten van € 800.000.
Repatriëring niet in basisverzekering
Veel reisverzekeraars hebben een beperkte dekking en vergoeden enkel onkosten die in Nederland gemaakt worden of enkel gelijksoortige kosten in omringende landen. In Nederland zijn we bovendien veel minder bekend met privé-klinieken, waardoor kosten in Mediterrane landen, waar deze klinieken wel gemeengoed zijn, veel hoger kunnen uitvallen. De dekking van deze kosten worden in de polis repatriëring genoemd. Wordt repatriëring niet vergoed, dan bestaat de kans dat u langer moet blijven in het land waar u een ongeluk heeft opgelopen. De basisverzekering dekt repatriëring in ieder geval niet.
Goederen en medische kosten verzekeren
Het dekken van verlies van goederen is bijzonder vervelend, maar niet onoverkomelijk. De kosten die hiermee gepaard gaan zijn beperkt. Vaak krijg je ook alleen nog maar de dagwaarde. Vooral voor het vergoeden van medische kosten, die in het buitenland snel tot 10 keer hoger uit kunnen vallen, zijn erg verstandig.